Мін’юст США просить Конгрес узаконити передачу Україні заморожених активів РФ

Міністерство юстиції США просить Конгрес дозволити використання заморожених і конфіскованих російських активів для підтримки України.

Про це в вівторок, 20 вересня, заявив голова робочої групи мін’юсту із застосування санкцій проти Росії Ендрю Адамс, передає пресслужба комітету з банківської справи, житлового будівництва та міських справ.

Голова групи зазначив, що мін’юст арештував багато дорогих активів російських олігархів – яхти, нерухомість, банківські рахунки. Судна зараз у США.

Адамс наголосив, що відомство вітає розгляд закону, який дозволить передати Україні заморожені корупційні активи російських олігархів, що підтримують війну.

“Ця пропозиція дозволить міністерствам юстиції, фінансів та Держдепартаменту спільно працювати над передачею коштів Україні для відшкодування збитків від російської агресії щодо України”, – сказав Адамс.

Пропозиція дозволить Сполученим Штатам передати вилучені російські активи для компенсації втрат України, спричинених нападом Росії.

“Наявні законодавчі та нормативні акти вимагають, щоб конфісковані кошти використовувалися для компенсації жертвам злочинів, які стали підставою для конфіскації, та в правоохоронних цілях”, – зазначив Адамс.

Читайте також:
Латвія закликає до нових санкцій проти РФ і надання Україні більшої кількості зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна