Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко користується машиною, яку передали Україні з гуманітарною метою. ВІДЕО

Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко як службове використовує авто Chevrolet Tahoe, надане Україні компанією General Motors для гуманітарних цілей.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, опублікованому в четвер, 27 жовтня.

Тимошенко як заступник Андрія Єрмака в ОП відповідає за відновлення України, тож багато їздить регіонами. Новий позашляховик Chevrolet Tahoe чорного кольору регулярно помічають у його поїздках.

“Авто почало з’являтися на відео заступника керівника офісу президента навесні. Саме тоді американська компанія General Motors відповіла на заклик української влади і передала Україні 50 нових Chevrolet Tahoe, які мали б використовуватися для гуманітарних цілей та вивозити людей з зони бойових дій”, – йдеться в повідомленні.

Автівки, за даними американської сторони, передали українському Міністерству інфраструктури.

Згодом вони були розподілені між різними установами і щонайменше один позашляховик опинився в користуванні Державного управління справами, яке опікується офісом президента.

Журналісти не знайшли доказів, що авто, на якому їздить Кирило Тимошенко, з іншої партії або було закуплено органами влади.

Автори розслідування констатували, що купити такий автомобіль навіть через дилерів неможливо.

Зрештою, журналісти проаналізували фотографії переданих Україні автомобілів та порівняли їх із тим, яким їздить Тимошенко, і довели, що вони є абсолютно однаковими.

Сам Тимошенко підтвердив, що їздить на Chevrolet Tahoe, яке перебуває на балансі ДУС. І його справді передала компанія General Motors.

Заступник Єрмака сказав, що їздить на Chevrolet Tahoe вже пів року у регіональні поїздки, у деокуповані території – і вже наїздив близько 40 тисяч кілометрів і стверджував, що в межах Києва на цьому авто не їздить.

Однак журналісти зафіксували, що той самий автомобіль систематично возить Тимошенка по Києву, зокрема з дому на роботу. Зрештою посадовець сказав, що для офісу президентів “не вистачає автомобілів”.

При цьому від додав, що ці автомобіль неброньований, тому, на його думку, немає “сенсу в тому, щоб його передавати саме на фронт”.

Журналісти зауважили, що ще наприкінці минулого року Кирило Тимошенко користувався своїм автомобілем BMW X5, який купив у 2019 році.

Читайте також:
Канал “Рада” активно піарить заступника голови ОП, з яким пов’язаний виробник його контенту, – Bihus.info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна