Канал “Рада” активно піарить заступника голови ОП, з яким пов’язаний виробник його контенту, – Bihus.info

Компанія “Кінокіт”, що виробляє контент для телеканалу “Рада” (зокрема й ефірні блоки цього каналу в межах телемарафону “Єдині новини”), пов’язана із заступником голови офісу президента Кирилом Тимошенком, якого посилено піарить цей канал.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info “Мільйони за піар офісу президента отримує компанія, пов’язана із заступником Єрмака”, пише “Детектор медіа“.

Розслідувачі знайшли зв’язок між компанією Кирила Тимошенка GoodMedia та продакшном “Кінокіт”, який був обраний для виготовлення контенту для “Ради” в обхід системи “Прозорро”.

Зокрема в продюсерській групі, яка знімала інавгурацію президента Зеленського 2019 року, був Григорій Зінченко — один зі співзасновників створеної 2017 року компанії “Кінокіт”.

Як зазначається в розслідуванні, це не єдиний випадок, коли GoodMedia співпрацювала з продакшеном “Кінокіт”: наприклад, саме цей продакшен забезпечував зйомки і трансляцію пресмарафону Зеленського в листопаді 2021 року.

З жовтня 2020 року співвласником компанії “Кінокіт” є колишній генпродюсер “1+1” Володимир Оселедчик. Він також є лектором Української кіношколи, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко.

У грудні 2021 року, перед перезапуском “Ради”, власницею компанії стала акторка з Одеси Юлія Дроздова, яка теж навчалася у згаданій кіношколі. Зараз вона мешкає у Великій Британії.

На запитання журналістів про обставини купівлі компанії “Кінокіт” Дроздова відповіла, що зробила це “за умов, які, на жаль, я не можу розголошувати”. Зв’язок із Тимошенком вона заперечила.

На запитання, чому її не знає ніхто з працівників компанії, власниця відповіла “так буває”.

Григорій Зінченко сказав журналістам, що вигідно продав компанію, угода була “абсолютно біла і чиста”, але відмовився говорити про нових власників.

У розслідуванні зазначається, що 23 лютого 2022 року, за день до повномасштабного вторгнення Росії, продакшн-компанія “Кінокіт” підписала з каналом “Рада” угоду на виробництво ток-шоу та інших видів контенту.

За інформацією Bihus.info, ці договори не були розірвані та діють. Суму угоди зменшили зі 180 мільйонів гривень до 55 мільйонів. Але підписали нову угоду, яка стосується виробництва блоку марафону “Єдині новини” — на 86 мільйонів гривень. Угода, копію якої продемонстрували у відео, діє до 31 жовтня 2022 року.

Розслідувачі проаналізували ефірні блоки “Ради” у марафоні й констатували, що там багато піару керівництва офісу президента: голови, Андрія Єрмака, його заступника Кирила Тимошенка та радника Михайла Подоляка.

Директор компанії “Кінокіт” Сергій Самойленко, як з’ясували журналісти, працював (або бував у справах) у Росії, а з другої половини 2019 року був працівником каналу Віктора Медведчука “112 Україна”.

До речі, загалом із каналів Медведчука на “Раду” перейшла ціла низка журналістів, ведучих та менеджерів. Серед них — Владислав Матяш, який до 2019 року керував інформагентством “112” і працював на каналі Медведчука до запровадження санкцій РНБО. Водночас Матяш брав участь у проєктах компанії Тимошенка GoodMedia. Зараз він медіаекспертом каналу “Рада” (автори розслідування називають його “куратором” каналу) а нещодавно отримав від президента орден “За заслуги ІІІ ступеня”.

На запитання про вплив Кирила Тимошенка на компанію “Кінокіт” Сергій Самойленко запевнив, що жодного впливу “ні опосередковано, ні напряму” заступник Єрмака на неї не має.

Сам Тимошенко пообіцяв Bihus.info дати коментар з цього приводу, але на зв’язок не вийшов.

Читайте також:
20 жовтня по всій Україні будуть обмеження постачання електроенергії, – ОП

“Узурпація для самопіару”: Рада дозволила телеканалу “Рада” не транслювати засідання парламенту

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна