Канал “Рада” запросив до ефіру телемарафону нардепа від ОПЗЖ

12 вересня телеканал “Рада” запросив до розмови в етері спільного телемарафону “Єдині новини” народного депутата Анатолія Бурміча, який був обраний від “Опозиційної платформи — За життя”, а зараз входить до депутатської групи “Відбудова України”.
З ним обговорювали опалювальний сезон та підготовку до зими, хоча Бурміч є членом комітету з антикорупційної політики, пише “Детектор.Медіа”.

Запитань, пов’язаних із політичною позицією Бурміча та його оцінками російського вторгнення, йому під час ефіру не ставили.

До повномасштабного вторгнення Бурміч був завсідником токшоу і гостьових студій телеканалів Медведчука, де не раз озвучував проросійські наративи про “зовнішнє управління”. Вже після 24 лютого в телевізійному етері, запис якого був знищений разом із ютуб-каналом Ukrlive, Бурміч звинувачував у вторгненні російської армії в Україну США, а про оборону України казав:

“Я в данной ситуации до конца не могу понять. Чего и какой ценой, и зачем?”.

Через ці заяви “Детектор медіа” включив Анатолія Бурміча до “Дошки ганьби” — переліку медійних персонажів, які підтримали російську агресію або поширювали проросійські наративи під час великої війни.

Із фракції ОПЗЖ Анатолій Бурміч вийшов 14 квітня.

За інформацією “Відсічі”, в ефірі телемарафону також з’являлися інші представники “Відбудови України”, обрані від ОПЗЖ, зокрема Валерій Гнатенко, Тетяна Плачкова та інші.

Читайте також:
“Узурпація для самопіару”: Рада дозволила телеканалу “Рада” не транслювати засідання парламенту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна