У Туреччині за запитом РФ затримали журналістку ATR Гульсум Халілову

У Стамбулі турецькі правоохоронці за запитом Російської Федерації затримали журналістку кримськотатарського телеканалу Гульсум Халілову.

Про це в п’ятницю, 28 жовтня, повідомив у фейсбуці заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

“Ганьба правоохоронним органам Турецької Республіки! У Стамбулі за запитом російських спецслужб затримана відома українська кримськотатарська журналістка, ведуча телеканалу Гульсум Халілова”, – написав він.

Халілова в коментарі “Українській правді” повідомила, що її протримали 17 годин за запитом Росії й нібито через заборону на в’їзд.

“Як стало зрозуміло з різних джерел, затримання було здійснено згідно з російським запитом у рамках Інтерполу. Наразі Гульсум Халілова звільнена, їй дозволили в’їхати на територію Туреччини”, — повідомив згодом лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

 

Читайте також:
Окупанти мобілізовують кримських татар і кидають їх у найгарячіші точки, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна