У Люксембурзі почали збір €10 млн на пожежні машини і “швидкі” для України

Асоціація українців Люксембургу LUkraine asbl розпочала кампанію зі збору коштів для закупівлі 112 машин швидкої допомоги і пожежних для України.

Про це в четвер, 27 жовтня,  інформує “Європейська правда”.

Мета кампанії Ukraine is calling – залучити європейців до збору 10 мільйонів євро для підтримки українських служб швидкого реагування та невідкладної допомоги.

На початку планувалося закупити 100 рятувальних машин, але кількість була змінена на 112, адже це європейський номер екстреної допомоги, що є дуже символічним та зрозумілим кожному, а також підходить для концепції телефонного дзвінка.

У межах кампанії планують встановлення в центрі міста Еш-сюр-Альзет розбитої та розстріляної машини швидкої допомоги, яка була спеціально для цього доставлена з України.

Із заявами про підтримку кампанії та України виступили представник Європейської комісії в Люксембурзі доктор Анн Кальте, посли США, Чехії, Польщі, Німеччини та Франції.

Читайте також:
“Позаблоковий статус? Забудьте!”, або Чому нас вчить Люксембург

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна