Під час відступу Росія може вдатися до серії терактів з підривом житлових масивів і ЗАЕС, – Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ не виключає, що російська армія під час відступу може вдатися до терактів, зокрема підриву житлових масивів. Росіяни можуть завдавати критичної шкоди населеним пунктам перед їх поверненням під контроль законної влади.

Про це на брифінгу в четвер, 27 жовтня, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Він додав: враховуючи останні вкиди про “брудну бомбу”, не виключається, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС.

“З метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної катастрофи з обвинуваченням в цьому України. Навіть прогнозовані російськими військовими наслідки техногенної катастрофи були передбачені з урахуванням напрямку вітру, а, відповідно, і розповсюдження загроз у західному напрямку, що також вказує на підготовку окупантом чергового злочину проти людяності”, – сказав Громов, його цитує “Лівий берег”.

Читайте також:
ЗАЕС знову знеструмлена через обстріли росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна