Голові Рахункової палати Пацкану обрали запобіжний захід

Підозрюваному в незаконному одержанні компенсації за житло Валерію Пацкану – народному депутату VII та VIII скликань, що зараз обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, суд обрав запобіжний захід.

Йдеться про застави розміром 49 тисяч 620 гривень.

Про це в четвер, 27 жовтня, інформує пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

“27 жовтня 2022 року за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурорами САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, який обґрунтовано підозрюється у незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці”, – ідеться в повідомленні.

Як зауважили в САП, призначений розмір застави є максимально можливим для злочину, у якому підозрюється колишній народний депутат.

Також на посадовця покладена низка процесуальних обов’язків.

Зокрема, фігурант муситиме прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання і місця роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками у справі.

Термін дії ухвали в частині покладання на підозрюваного обов’язків – до 27 грудня 2022 року.

Читайте також:
“Тітушковод” Крисін програв апеляцію: суд підтвердив вирок за викрадення і катування людини під час Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна