Чим тактичний одяг відрізняється від нетактичного ℗

Останнім часом, особливо на тлі воєнного стану, великого поширення набуло поняття “тактичний”. Його взяли на озброєння маркетологи з різноманітних сфер. Споживачам радять не лише тактичний одяг, а й тактичне взуття, тактичні годинники, тактичні ножі, окуляри, рюкзаки, шкарпетки, навіть аксесуари. При цьому далеко не всі розуміють, чим тактична одежа й амуніція відрізняється від польової, військової, або просто від “кежуал” кольору хакі.

Тлумачення цього терміну насправді лежить десь посередині між військовою, силовою, екстремальною і туристичною сферою. Досвідчений консультант військторгу пояснить вам, що тактичний одяг – це зручний одяг мілітарі стилю й відповідного забарвлення, розрахований на повсякденне носіння та виконання відповідних завдань. З огляду на це, тактична екіпіровка повинна мати особливі властивості – підвищену міцність, зносостійкість, спеціальний крій та додаткові елементи зі своїм функціоналом.

З іншого боку, якщо забити в пошуку рюкзак тактичний і рюкзак для туризма – результат буде подібним. Різниця полягатиме в ширшій гамі кольорів для туристичного рюкзака та, можливо, більшій кількості зовнішніх кишень для тактичного. Хоча це не обов’язково. Недаремно на сайтах інтернет-магазинів, що продають таке спорядження, наплічники для походів сусідять із тактичними, штурмовими тощо.

Тактичний рюкзак не обов’язково може бути великим. У деяких об’єм обмежується показником 20 літрів.

Але і в цьому наплічнику ви знайдете такі складові:

  • просторе відділення для речей
  • дві зовнішні кишені (зокрема з органайзером)
  • відділення під питну систему
  • ямки з кількома точками підвішування спорядження
  • пояс із можливістю кріплення спорядження
  • компресійні стропи
  • широка ручка для перенесення рюкзака

Такий рюкзак, як і різновиди тактичного одягу й амуніції, можуть “юзати” як військові, співробітники силових органів, так і рибалки й мисливці, туристи й мандрівники, мотоциклісти, інші екстремали та спортсмени, волонтери тощо.

Ключове – тактична екіпіровка розробляється на основі рекомендацій співробітників силових спецпідрозділів, багато разів “допилюється” і вдосконалюється саме з огляду на підвищену функціональність у складних умовах.

Це може бути термоодяг і термобілизна. Це може бути годинник із великим запасом міцності та набором функцій, але без розважальних.

Футболки й сорочки, що позиціонуються як тактичні, відрізняються від звичайного цивільного одягу високою якістю тканини, зручнішим кроєм, своєрідними принтами.

На штанях і шортах може бути багато кишень і петель, карабіни, паракорд, додаткові ремінці, шлейки та інше. Якщо порівнювати їх із серійними військовими варіантами, то військові – більш прості, дешевші як за рахунок масовості, так і через меншу міцність та менший строк служби.

Для тактичного одягу й екіпірування стильний вигляд і відповідність модним трендам стоять на одному з останніх місць. Хоча, звісно, в наш час “тактикульність” – це вже само собою стильно. Тому цей тип форми й оснащення давно вийшли рамки використання лише професіоналами з певних відомств та напрямків.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна