Верещук закликала українців, які виїхали за кордон, не повертатися додому на зиму

Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук закликала українців, які вимушено виїхали за кордон, не повертатися на зиму додому через російські обстріли критичної інфраструктури.Про це вона заявила в інтерв’ю в ефірі телемарафону у вівторок, 25 жовтня.

“Ви бачите, що робить Росія… На жаль, мережі (електромережі — ред.) не витримують. Якщо у вас є можливість перезимувати за кордоном, то варто це зробити”, — сказала міністерка.

Верещук додала, що хотіла б, щоби навесні тривала відбудова Харківської та Херсонської областей, а також усіх інших постраждалих регіонів.

Додамо, що напередодні в Зеленського закликали громадян приготуватися до важкої зими та економії електроенергії. В Офісі президента вважають, що через російські атаки можуть бути відключення не лише електроенергії, а й водопостачання та теплопостачання.
За 10 днів (з 10-го і станом на 20 жовтня) російські окупанти завдали орієнтовно 300 ударів по енергосистемі України.
Українців просять економити електрику. Щоби стабілізувати роботу енергосистеми, у країні вводять віялові відключення світла. 25 жовтня вимушені відключення відбуваються по всій країні.

Читайте також:
Президент збирав ставку ВГ: говорили про фронт та енергетику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна