Штайнмаєру показали ракетні руйнування в Києві. Він пообіцяв РСЗВ MARS і гаубиці

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр оголосив про постачання Україні додаткових систем залпового вогню MARS та гаубиць, а також про продовження постачання систем протиповітряної оборони.

Про це він сказав на брифінгу в Києві ввечері 25 жовтня після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Скоро буде поставлено дві системи MARS і чотири гаубиці”, – зазначив Штайнмаєр.

Говорячи про шляхи пошуку миру в Україні, він сказав, звертаючись до Зеленського: “Я згоден з вами, що потрібний справедливий мир. Мир, який хоче Путін, може викликати нову війну”.

Фото: пресслужба президента

Володимир Зеленський на зустрічі зі Штайнмаєром на Банковій визнав, що внесок Німеччини в шлях України до миру і відновлення територіальної цілісності дуже вагомий.

“Українська сторона дуже задоволена і вдячна німецькій стороні, що ми отримали перші системи ППО IRIS-Т, які демонструють потужні результати. Однієї системи замало, і ми хотіли б проговорити деталі. Де Німеччина може нам допомогти. В будь-якому випадку я вважаю, що риторика у Німеччині та в Європі на користь підтримки України змінилась і є більш теплою, ніж погода сьогодні на вулиці”, – сказав президент Зеленський.

Він також додав, що сподівається на допомогу Німеччини у відбудові Чернігівщини, де Штайнмаєр цього дня побував у місті Корюківка та мусив ховатися в укритті під час повітряної тривоги.

Цього ж дня в Києві міський голова Віталій Кличко показав президенту ФРН наслідки російських ракетних обстрілів, руйнування будинків.

“Показав сьогодні президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру наслідки терористичних атак російських варварів у центрі Києва”, – написав очільник столиці у телеграмі.

Кличко повідомив, що сторони обговорили подальшу підтримку України.

“Нам потрібна зброя, нам потрібні системи ППО, щоб захистити домівки киян та всіх українців, захистити об‘єкти критичної інфраструктури. Бо росія озвіріла і посилює терористичні атаки. Цивілізований світ повинен на це реагувати і посилити допомогу Україні”, – зазначив мер.

Контекст

Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва вранці у вівторок, 25 жовтня. Він мав намір зустрітися з Зеленським у Києві ще минулого четверга, однак відклав поїздку, оскільки німецькі органи влади мали занепокоєння з приводу безпеки.

Навесні 2022 року Київ не погоджував візит керівництва ФРН через погану підтримку України Берліном в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:
Під час візиту в Корюківку президент ФРН Штайнмаєр був змушений ховатися в укритті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна