Під час візиту в Корюківку президент ФРН Штайнмаєр був змушений ховатися в укритті

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту в місто Корюківка на Чернігівщині був змушений переховуватися в укритті через повітряну тривогу.

Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомило німецьке видання Spiegel.

Після прибуття Штайнмаєра до Корюківки було оголошено повітряну тривогу. Сирена прозвучала, коли Штайнмаєр спілкувався зі ЗМІ. Німецькому президенту довелося “вести спонтанну розмову” з цивільним населенням у бомбосховищі, пише видання.

Перебування в укритті тривало півтори години.

Пізніше у вівторок Штайнмаєр має повернутися до Києва та зустрітися, зокрема, з президентом України Володимиром Зеленським.

Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва у вівторок вранці. Він мав намір зустрітися з Зеленським у Києві ще минулого четверга, однак відклав поїздку, оскільки німецькі органи влади мали занепокоєння з приводу безпеки.
Торік Штайнмаєр теж відвідував Корюківку, де у березні 1943 року нацисти та угорські окупанти вбили приблизно 6700 жителів, а саме селище спалили.
Навесні 2022 року Київ не погоджував візит керівництва ФРН через погану підтримку України Берліном в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:
Зеленський переговорив зі Штайнмаєром: подякував за першу систему ППО IRIS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна