Бен Воллес зберіг посаду міністра оборони Британії. Хто ще

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак залишив на посадах міністрів оборони та закордонних справ – Бена Воллеса і Джеймса Клеверлі.

Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомляє Sky News.

Бен Воллес відомий як великий прибічник України, він працює на чолі міноборони Сполученого Королівства ще з літа 2019 року, коли його призначив в уряд Борис Джонсон. Він зберігав посаду і в короткочасному кабінеті Ліз Трасс.

Відомо також, що раніше Воллес заявляв, що не лишатиметься в уряді, якщо не буде підтримана анонсоване ще Борисом Джонсоном збільшення військових витрат до 3% ВВП до 2030 року.

У новому уряді консерваторів міністром фінансів залишається Джеремі Гант, якого призначила попередниця Сунака Ліз Трасс після провалу податкової реформи. Колишній глава МЗС Домінік Рааб повернувся посаду заступника глави уряду та міністра юстиції.

Міністром внутрішніх справ Британії стане Суелла Браверман, яка тиждень тому звільнилася з аналогічної посади в уряді Ліз Трасс.

Пенні Мордонт, яка була суперницею Сунака за посаду прем’єра, лишається спікером Палати громад.

Оглядачі припускали, що на посаду міністра закордонних справ Сунак може призначити Мордонт.

Нагадаємо, 24 жовтня колишній міністр фінансів Ріші Сунак вступив на посаду лідера Консервативної партії Британії після того, як лишився єдиним претендентом на посаду. У вівторок він був призначений прем’єр-міністром країни.
Новий уряд продовжить курс на військову й політичну підтримку України.

Читайте також:
Британія надасть Україні більше РСЗВ, що можуть вражати цілі на відстані 80 км, – Воллес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна