Британія надасть Україні більше РСЗВ, що можуть вражати цілі на відстані 80 км, – Воллес

Велика Британія надасть Україні більше реактивних систем залпового вогню, які можуть вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес, його цитує агентство Reuters.

За його словами, постачання зброї допоможе Україні захиститися від російської важкої артилерії.

“Цей останній транш військової підтримки дозволить Збройним силам України продовжувати захищатися від російської агресії та невибіркового використання далекобійної артилерії”, – сказав глава британського МО.

“Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота – проти цієї незаконної війни і стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна”, – додав британський міністр.

Напередодні у коментарі BBC Бен Воллес, перебуваючи на міжнародній конференції з допомоги України в Копенгагені, підтвердив, що Лондон передасть Україні три додаткові реактивні системи залпового вогню на додачу до тих трьох, які вже є в Києва, а також «значну» кількість ракет до них.

Читайте також:
Десантники показали, як використовують британські бронеавтомобілі Wolfhound. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна