Москва продовжує лякати застосуванням “української брудної бомби”

Міністерство оборони Росії другий день поспіль провадить істеричну інформаційну кампанію щодо наслідків застосування так званої “брудної ядерної бомби”, звинувачуючи у підготовці такого вибуху Україну.

Таку заяву МО РФ удень 24 жовтня поширило російське урядове інформагентство “РИА Новости”.

“Сили і засоби приведені в готовність до виконання завдань в умовах радіоактивного зараження”, – йдеться в повідомленні.

В міноборони Росії розкрили сценарій уявного застосування бомби Києвом – мовляв, її підрив призведе до радіоактивного зараження місцевості на площі до кількох тисяч квадратних метрів, при цьому буде залякане місцеве населення. Також збільшиться потік біженців до Європи, а Україна виставить Росію як ядерного терориста.

Нагадаємо, протягом 23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу телефонував міністрам оборони країн НАТО і розповідав про загрозу так званої української “брудної ядерної бомби”. Наступного дня глави МЗС США, Великої Британії і Франції видали спільну заяву, відкинувши брехню Росії про “брудну бомбу”.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що світ має максимально жорстко відреагувати на брехню Росії про “брудну бомбу”.

Речник президента країни-агресора Дмитро Пєсков наголосив, що після дзвінків Шойгу – справа Заходу, вірити чи не вірити інформації про “брудну бомбу”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна