По Антонівському мосту та переправі окупантів – нові удари, ліквідовано топ-пропагандиста Клокова

По Антонівському мосту біля Херсона та по переправі, збудованій біля поруч російськими загарбниками, ввечері 20 жовтня було завдано чергового удару.

Про це пише місцеве видання “Мост”. Інформацію підтвердили в оперативному командуванні “Південь”.

Удару було завдано в четвер близько 23:00. Пролунало шість вибухів.

Імовірно, в той час по переправі пересувалася техніка і жива сила російських військ, які активно переміщуються на лівобережну частину Херсонської області.

У місцевих пабліках писали, що в напрямку мосту поїхали сім автомобілів “швидкої допомоги”. Можливо, є й загиблі.

Незадовго до цього 19 жовтня Антонівський міст і переправу оглянули ставленик Кремля у Криму Сергій Аксьонов і заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко.

Підконтрольні окупантам медіа повідомили про “удар по цивільних”, які нібито переправлялися на лівобережжя. Однак удар по мосту й переправі, якщо вірити дописам, стався під час комендантської години, яка в Херсоні – з 22:00 до 05:00. Тобто цивільні у той час не могли перебувати біля переправи, та й в агітках про евакуацію вказується як місце збору Річморвокзал.

Речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк у ефірі телемарафону 21 жовтня зазначила, що вогонь по Антонівському мосту вівся під час комендантської години, тому цивільних там не було.  Постраждати могли окупанти в цивільному одязі.

Разом з тим керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей на ФБ пише, що під час удару було ліквідовано російського пропагандиста Олега Клокова. Це сталося вночі на переправі.

“Клоков – один із топ-пропагандистів Росії. І не з тих, хто світиться у кадрі – а той, хто організовує (більше ніт) процеси, т. зв ляльковод. Він дійсно, як пишуть російські пропагандисти, працював на “Москва 24”, “Першому каналі” та Russia Today. Але не пишуть, що Клоков – кадровий співробітник російських спецслужб”, – розповідає Соловей про ліквідованого окупанта.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна