Україна найближчими днями отримає від союзників енергетичне обладнання, – МЗС

Міжнародні партнери найближчим часом передадуть Україні енергетичне обладнання, яке допоможе подолати наслідки терористичних ударів РФ по системах життєзабезпечення.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

“Україна надіслала запити на відповідну допомогу через систему кризового реагування НАТО (EADRCC) та механізм цивільного захисту Євросоюзу (EARCC)”, – зазначається в повідомленні.

Українські дипломати також звернулися до кількох десятків міжнародних та неурядових організацій і приватних компаній із запитом на постачання генераторів, їхніх комплектуючих та запчастин, а також обладнання для ГТС.

“Завдяки оперативній роботі дипломатів уже вдалося домовитися про перші поставки з Італії, Франції, Литви, Фінляндії, Німеччини та Польщі. Перші із близько 600 одиниць обладнання надійдуть в Україну вже наступного тижня”, – повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що цілеспрямовані удари РФ по критичній енергетичній інфраструктурі є воєнними злочинами, за які Україна обов’язково притягне державу-агресора до відповідальності.

“Російський ракетний терор не зламає ані Україну, ані наших партнерів. Наша солідарність стане лише сильнішою. Вже за перші дні роботи маємо підтвердження щодо постачання обладнання від партнерів”, – підкреслив міністр.

Як повідомили в МЗС, загалом Україна надіслала офіційні звернення щодо постачання енергетичного обладнання до таких міжнародних організацій та компаній, як ENEDIS, EDF, SER, Electriciens Sans Frontiers, Total Energies, Energy Electrabel, SPUE S.A., CIDCA, RARS, MSB, AIDA, USAID, UKAID, CIDA, ISRAID.

Читайте також:
20 жовтня по всій Україні будуть обмеження постачання електроенергії, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна