У Німеччині згорів готель для українських біженців: підозрюють підпал, напередодні поруч хтось намалював свастику

У Німеччині в ніч на 20 жовтня майже повністю згорів готель, у який заселили біженців з України.

Інцидент стався в німецькій комуні Грос-Штремкендорф у землі Мекленбург-Передня Померанія, з посиланням на Spiegel пише “Європейська правда“.

Усі 14 мешканців змогли покинути приміщення неушкодженими. З трьома співробітниками теж усе гаразд”, – сказав представник округу Північно-Західний Мекленбург.

За даними поліції, пожежа, ймовірно, була спричинена підпалом.

Раніше в середу поліція приїздила в цей готель, бо на вивісці біля входу на його територію хтось намалював свастику (домалювавши “хвости” до зображення червоного хреста). Саме на цьому факті, зокрема, зараз наголошують російські пропагандисти, поширюючи новину про пожежу.

Відео:

Коли прибула пожежна бригада, співробітники готелю і деякі перехожі вже намагалися боротися з вогнем за допомогою вогнегасників. Проте дах будівлі згорів майже вмить.

Мешканців готелю після пожежі перевели в іншу будівлю, повідомив прессекретар округу. На місці працювали майже 120 екстрених служб і близько 20 машин швидкої допомоги.

готель-німеччина sv
<
>
Цікаво, хто ж це перетворив хрест на нацистський символ? (Скріншот з відео)

Мер міста Бловац, до складу якого входить Грос-Штремкендорф, сказав, що “шокований і засмучений”. За його словами, до цього в регіоні не було жодних ознак “ультраправої” активності.

Інколи в готелі розміщувалося до 170 людей з України.

Читайте також:
Два третини земель Німеччини обмежили прийом біженців з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна