СБУ затримала блогера, що виклав відео влучань у Бурштинську ТЕС

Служба безпеки України провела “виховну бесіду” з блогером, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Блогер відзняв на відео наслідки влучань ракет по об’єкту критичної інфраструктури та розмістив його у своєму телеграм-каналі. Зробив це задля збільшення кількості підписників.

Відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію. А через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів“, – зазначається в повідомленні.

В СБУ наголошують, що соцмережі моніторять не лише російські блогери-“воєнкори”, а й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій.

При цьому в Службі безпеки наголошують, що встановлений блогер не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу.

“Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані РФ для коригування точності ударів”, – додали в СБУ.

Також Служба безпеки вкотре наголосила на забороні знімати та оприлюднювати відео наслідків влучань ворожих ракет і дронів по військових об’єктах і цивільній критичній інфраструктурі. І нагадала, що коригування ворожого вогню є злочином і карається законом.

Читайте також:
Знімав для ворога стріми і дискредитував ЗСУ: блогер Влад Антонов із ДТП.kiev.ua отримав підозру СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна