Знімав для ворога стріми і дискредитував ЗСУ: блогер Влад Антонов із ДТП.kiev.ua отримав підозру СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру київському блогеру Владові Антонову з сайту dtp.kiev.ua, який знімав для російських ЗМІ провокативні стріми з дискредитацією Збройних сил України.

Про це в четвер, 22 вересня, інформує пресцентр СБУ.

Зокрема, він знімав відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території Київської області.

У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів.

СБУ не називає імені підозрюваного. Але, судячи з поширених фото та за даними ЗМІ, йдеться про Влада Антонова – власника сторінок і каналів dtp.kiev.ua.

“Відзняті «сюжети» викладав на власній інтернет-платформі та у соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготовки замовних ефірів і фейкових «новин»”, – зазначили в пресслужбі СБУ.

Провокативне відео спецслужби РФ взяли і для “розгону” дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої мешканців Київщини.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за публікації на підтримку Сил оборони.

Підозра повідомлена за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає до пʼяти років позбавлення волі.

Читайте також:
Авто із Зеленським у Києві потрапило в ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна