Російські рекрути-“зеки” шукають шляхи дезертирувати, – ГШ

Російські військові, набрані з числа засуджених, дезертирують зі своїх підрозділів, особливо після ракетних ударів ЗСУ.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні в середу, 19 жовтня.

“Поповнення втрат підрозділів російських окупаційних військ за рахунок ув’язнених осіб завдало додаткових проблем командуванню. Так, завербовані з місць позбавлення волі військовослужбовці після отримання зброї залишають підрозділи та шукають можливість повернутися на територію Російської Федерації”, – зазначили в ГШ.

За наявною інформацією, після ураження складу з боєприпасами в Херсонській області 17 жовтня частина підрозділу, що залучалася до його охорони, отримала поранення, а решта – вдалася до втечі. Підрозділи росгвардії, під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, проводять заходи з пошуку дезертирів”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин по російських колоніях масово вербує зеків-рецидивістів на війну проти України (““Через пів року підете додому, отримавши помилування”).

Читайте також:
“Зеки Вагнера” пішли в наступ на Харківщині, але були розбиті й потрапили в полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.