Путін заявив про запровадження “воєнного стану” на окупованих територіях України

доповнено

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив про запровадження воєнного стану, але лише на окупованих територіях України.

Про це інформують російські урядові інформагентства впродовж засідання ради безпеки РФ, яке триває вдень 19 жовтня.

“Путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан у Херсонській та Запорізькій областях, ЛНР та ДНР”, – передає “РИА Новости”, маючи на увазі окуповані Росією території, зокрема Луганської і Донецької областей.

Російський диктатор також сказав, що “глави регіонів будуть наділені додатковими повноваженнями для забезпечення безпеки”.

Імовірно, йдеться зокрема про можливу мобілізацію до ЗС РФ з числа осіб, що лишаються на окупованій території.

З огляду на це, Путін підписав указ про введення в ОРДЛО, Запорізькій та Херсонській областях “режиму максимального рівня реагування на ризики у сфері безпеки та створення там штабів територіальної оборони”.

Повідомляють також, що Путін ввів у прикордонних з Україною регіонах РФ і в Криму “середній рівень реагування” (охоплені Краснодарський край, Білгородська, Брянська, Воронезька, Курська та Ростовська області Росії).

Рішення ухвалено на тлі повідомлень із Херсонської області, де окупаційні сили Росії проводять “евакуацію” цивільних та попереджають про наступ ЗСУ.

За словами лідера РФ, “київський режим відмовився від переговорів, продовжує обстрілювати нові російські території, використовуючи терористичні методи”.

Ця блюзнірська заява прозвучала в той час, як по всій Україні оголошена повітряна тривога, інфраструктурні об’єкти в Києві та низці інших регіонів обстрілюються російськими ракетами та дронами-камікадзе, працює ППО ЗСУ.

Читайте також:
Окупанти масово заговорили про “непрості рішення” й евакуацію з Херсонщини

Путін виступив зі зверненням після ракетної атаки по Україні. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна