Канцлер Німеччини Шольц закликав до розширення ЄС на схід

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до розширення Європейського Союзу.

Про це він сказав на зібранні європейських соціал-демократів у суботу, 15 жовтня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Tagesschau.

Розширений Євросоюз зможе краще впливати на світові справи, вважає Шольц.

“ЄС, до складу якого входять 27, 30, 36 держав, а також понад 500 мільйонів вільних і рівноправних громадян, може ще сильніше посилити свій вплив у світі”, – вважає Шольц.

Нагадаємо, що станом на жовтень 2022 року до складу ЄС входять 27 країн.

“Я відданий розширенню ЄС. Подальше розширення Євросоюзу на схід – перемога для всіх нас“, – заявив канцлер ФРН.

З моменту вступу на посаду Шольц зробив розширення Європейського Союзу одним з основних напрямків своєї зовнішньої політики. Вона набула ще більшої актуальності після вторгнення Росії в Україну, яка на початку літа стала кандидатом на вступ до ЄС.

Водночас канцлер Німеччини переконаний, що кандидати на вступ (такі як Україна, Молдова, країни Західних Балкан і, в майбутньому, Грузія) повинні відповідати критеріям вступу.

З розширенням у ЄС не слід ігнорувати проблеми менших держав-членів, переконаний Шольц.

“Також у майбутньому кожна країна має бути почута з її проблемами, все інше було б зрадою європейської ідеї”, – додав він.

Канцлер однієї з держав-співзасновниць ЄС також закликав до реформ у самому Євросоюзі. Він вважає, що у зовнішній і фінансовій політиці Союзу має відбутися поступовий перехід до затвердження рішень більшістю голосів, а не консенсусом, як сьогодні.

Шольц також пообіцяв підтримувати Україну у протистоянні російській агресивній війні. “Брутальне вторгнення Росії є замахом на європейський порядок безпеки”, – зауважив очільник німецького уряду.

Читайте також:
Угорський комісар особисто гальмує рух України в ЄС, уже накинув майже рік зайвий, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна