Наєв назвав кількість російських військових, які перебувають в Білорусі. Але полігони чекають поповнення

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв повідомив, що на території Білорусі постійно перебувають до 1000 російських військовослужбовців.

Про це він сказав у четвер, 13 жовтня, в ефірі національного телемарафону.

“Зараз на території Білорусі перебувають військовослужбовці збройних сил Росії. Приблизна їх чисельність – до 1 тисячі осіб. Також там перебуває шість російських літаків ударного типу, чотири пускові установки оперативно тактичного ракетного комплексу “Іскандер”, 12 ЗРК С-400.

На території Білорусі проводяться заходи з підготовки аеродромної мережі, а також інфраструктури для розгортання на їх базі сил Російської Федерації”, – зазначив генерал-лейтенант Наєв.

За даними білоруського підпілля, місцеві полігони очікують на прибуття російських військ.

Зокрема, Центр національного спротиву отримав інформацію від білоруських партизанів, що на станції “Ільїно” у Нижньогородській області РФ завершується формування ешелонів до білоруських полігонів. Зокрема:

  • до полігону “Обуз-Лесновский”  (Брестська область) – два ешелони у складі 9 пасажирських (до 500 рядового складу) та чотири критих вагонів, 84 платформи з технікою;
  • до полігону “Лепельский” (Вітебська область) – чотири пасажирських (до 220 рядового складу), 42 платформи з технікою;
  • до полігону “Лосвидо” (Вітебська область) – два пасажирських (110 рядового складу) та два критих вагони, 40 платформ з технікою.

Розрахунковий час прибуття російських військ на зазначені білоруські полігони – 18-20 жовтня.

Нещодавно з території Білорусі в Росії зафіксували рух білоруської військової техніки. У Білорусі пояснили це тим, що відправили техніку начебто на “модернізацію”.

Водночас з Росії у Білорусь масово завозять іранські безпілотники Shahed-136.

Читайте також:
У разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч одразу на кордоні, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна