У разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч одразу на кордоні, – МВС

Мінування на кордоні України з Республікою Білорусь є виключно оборонним заходом. А в разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч безпосередньо на кордоні.

Про це в середу, 12 жовтня, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

“Логіка дій України є вимушено оборонною. Ми вже мали факти наземного вторгнення з боку нашого північного сусіда, використання його інфраструктури та здійснення обстрілів – інакше реагувати ми не можемо.

Втрати з боку агресора будуть високі (у разі вторгнення з півночі, – “Н”), а відсіч буде надана безпосередньо на кордоні”, – сказав він.

Бондаренко додав, що в жовтні Україна готова до можливого вторгнення з півночі в рази краще, ніж, наприклад, у червні.

Він наголосив, що замінування також є лише оборонним заходом.

“Мінування – це заходи оборонного характеру. Ми це робимо, щоб ворог зрозумів, що відсіч буде надана, і не буде ситуації як у лютому місяці, коли ми розраховували на дотримання практики добросусідських відносин, але отримали інший сценарій”, – сказав заступник міністра внутрішніх справ.

Контекст

Напередодні голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо поскаржився, що Україна начебто готується до можливого наступу з боку його країни. Зокрема, підриває мости та заміновує дороги.

Читайте також:
Україна пропонує розмістити на держкордоні з РБ місію міжнародних спостерігачів, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна