Україна пропонує розмістити на держкордоні з РБ місію міжнародних спостерігачів, – Зеленський

Україна пропонує розмістити на держкордоні з Республікою Білорусь місію міжнародних спостерігачів.

Це озвучив президент України Володимир Зеленський на відеоконференції лідерів “Групи семи” та України у вівторок, 11 жовтня.

Під час свого виступу Зеленський нагадав, що територія Білорусі вже застосовується для ударів по Україні.

“І зараз бачимо більшу загрозу. Росія намагається прямо втягнути Білорусь у цю війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні. Опосередковано вона вже втягнула їх. А прагне втягнути безпосередньо”, – наголосив президент.

Він підкреслив, що Україна не планувала й не планує військових заходів проти Білорусі, й нашу державу цікавить лише відновлення власної територіальної цілісності.

“Але, щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які звучать від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення щодо будь-якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення. На кордоні України й Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути опрацьований нашими дипломатами. І я прошу вас на рівні «Групи семи» підтримати цю нашу ініціативу”, – сказав Зеленський.

Читайте також:
Зеленський виступив на зустрічі G7: головні тези

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна