На Херсонщині звільнено 5 населених пунктів, – офіційно

Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк офіційно повідомила про звільнення ще п’яти населених пунктів Херсонщини. Це Нововасилівка, Григорівка, Нова Кам’янка, Трифонівка і Червоне.

“Вони були звільнені дещо раніше, але поки тривав режим інформаційної тиші, про це не оголошувалось. Зараз там український прапор, українська юрисдикція і наші підрозділи”, – сказала речниця на брифінгу 13 жовтня.

У нещодавно деокупованих населених пунктах продовжуються стабілізаційні заходи. Туди заходять підрозділи, які займаються розмінуванням територій. Ворог, відступаючи, мінував за собою великі ділянки місцевості, а також облаштовував вибухові пастки у будинках, дворах, на інфраструктурних об’єктах.

“Тому ми просимо місцеве населення не поспішати повертатися у вивільнені населені пункти, дати провести усі ці заходи з найменшою загрозою для людей”, – наголосила Наталія Гуменюк.

Вона також розповіла, що противник має достатньо інженерних засобів, зокрема і понтонів, щоб вперто продовжувати наводити переправи через Дніпро.

“Водночас ми продовжуємо тримати місця переправ під вогневим контролем та шкодити задумам ворога щодо альтернативних способів дістатися з одного берега на інший річок Інгулець та Дніпро. Ми продовжуємо бити і по тих баржах, які вони повикрадали з портів Херсонщини”, – розповіла речниця на брифінгу.

Читайте також:
128-ма бригада звільнила селище Червоне на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна