ЄІБ перерахував Україні €550 млн на відновлення енергетичної інфраструктури

Європейський інвестиційний банк перерахував Україні додаткові 550 мільйонів євро, які допоможуть у відновленні енергетичної інфраструктури.

Про це в середу, 12 жовтня, поінформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Кошти допоможуть, зокрема, покрити витрати на ремонт пошкоджених об’єктів енергетичної інфраструктури та підтримати стабільність української електромережі”, – додав глава уряду.

Також цю допомогу спрямують на відновлення надання муніципальних та базових послуг населенню у громадах.

Шмигаль підсумував, що загалом за два місяці в межах пакету Екстреної підтримки від ЄІБ та Єврокомісії Україна отримала 1,05 млрд євро. Ще 540 млн євро будуть виплачені через відновлення фінансування спільних проєктів.

Також глава уряду висловив вдячність Європейському інвестиційному банку та Європейській комісії за послідовну підтримку України.

“Очікуємо, що ЄІБ і ЄС будуть одними з лідерів у масштабній післявоєнній відбудові, економічному відновленні та фінансуванні розвитку інфраструктури нашої країни”, – додав він.

Читайте також:
Штати хочуть пришвидшити постачання Україні систем ППО NASAMS, – Білий дім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна