Стало відомо, в яких областях можливі віялові відключення електроенергії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що роботу більшості об’єктів енергетичної інфраструктури влада зможе відновити вже сьогодні.

Про це він написав у телеграмі вдень у понеділок, 10 жовтня.

“Десятки ракет влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури в 11 областях та місті Києві. Електропостачання порушено практично у всій країні. У восьми регіонах є проблеми з водопостачанням. Уряд разом із усіма відповідальними відомствами розпочав реалізацію оперативного плану відновлення пошкоджених об’єктів”, – повідомив глава уряду.

Він зазначив, що, за попередньою інформацією, більшість об’єктів енергетичної інфраструктури влада зможе відновити вже нині.

“Частина запрацює завтра. Вже відновлено енергопостачання у Сумах, триває процес у Житомирі та Харкові.

Впроваджено графік аварійних відключень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях“, – повідомив він.

Прем’єр звернувся до українців із проханням обмежити споживання електроенергії, особливо у вечірні години: на ці декілька днів, доки триває відновлення та ремонтні роботи.

“За можливості не вмикайте найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски). Це знизить навантаження на нашу енергосистему і дасть змогу максимально швидко відновити інфраструктуру”, – додав він.

Вранці 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Є руйнування 11 об’єктів інфраструктури у восьми регіонах і Києві, жертви серед мирних жителів.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, за ранок 10 жовтня РФ випустила по Україні 84 крилаті ракети, 43 з яких були збиті.

Читайте також:
Близько 90% Львова – без електропостачання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна