РФ сьогодні пошкодила 11 важливих інфраструктурних об’єктів України, – Шмигаль

Росія ракетними обстрілами станом на 11:00 10 жовтня пошкодила 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві.

Про це повідомив у понеділок, 10 жовтня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Російські терористи сьогодні масово обстрілюють українські міста. Під ударами – цивільна й критична інфраструктура. Одними з перших цілей стали дитячий майданчик, музеї та освітні заклади. На жаль, загинули люди. Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві. Зараз частина областей знеструмлені”, – написав Шмигаль.

За його даними, потрібно бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв’язком.

На думку глави уряду, головна мета цих воєнних злочинців – посіяти паніку, налякати, залишити українців без світла й тепла.

“Всі служби працюють на місцях, ми оперативно відновлюємо нашу інфраструктуру. Зробимо все, аби якнайшвидше відновити всі об’єкти. Дякуємо нашим рятувальникам і медикам, які зараз в епіцентрах обстрілів рятують життя людей. Дякуємо нашим енергетикам, які під обстрілами відновлюють живлення міст. Тримаймо стрій! Нашим захисникам та системі ППО вдалося збити понад 40 ракет з 70. Ми знали, з ким маємо справу й тому так важливо забезпечити нашу перемогу”, – підкреслив прем’єр.

Шмигаль закликав українців залишатися в укриттях.

Читайте також:
Зеленський виступив зі зверненням: просить сьогодні побути в укриттях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна