Лукашенко і Путін домовились про розгортання “спільного регіонального угруповання військ”

Олександр Лукашенко і президент РФ Володимир Путін домовились про розгортання “спільного регіонального угруповання військ”.

Про це у вівторок, 10 жовтня, заявив Лукашенко, його цитує “РИА-Новости”.

“У зв’язку із загостренням на західних кордонах союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіювати угруповання Союзної держави”, – сказав Лукашенко.

“Основа цього угруповання – армія, збройні сили Республіки Білорусь. Повинен вас інформувати, що формування цього угруповання почалося. Воно йде вже, здається, протягом двох днів. Віддано було моє розпорядження, щоб ми приступили до формування цього угруповання”, – додав глава РБ.

Свої заяви самопроголошений президент робить у руслі останніх месиджів білоруської та російської пропаганди, буцімто Україна готує вторгнення чи удару по території Білорусі. Київ категорично спростовує ці закиди.

Зі слів Лукашенка, Мінськ буцімто повідомили “по неофіційних каналах” про удар, який готується по Білорусі з території України.

Він заявив, що відкриття Україною фронту проти Білорусі “безумне” з військової точки зору, але “процес пішов”.

“Доручив довести до “президента України та інших божевільних”, що відповідь на можливий напад на Білорусь буде жорсткою”, – передає російське урядове інформагентство “РИА Новости”.

Читайте також:
Лукашенко зібрав термінову нараду з силовиками та військовими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна