Генштаб підбив попередні підсумки масованого ракетного удару Росії

Росія здійснила масований ракетний удар по території України. Станом на 12.26 були атаковані Київ, Львів, Дніпро, Харків, Хмельницький, Чернігівщина, Житомирщина та інші регіони.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ у понеділок, 10 жовтня. 

Зокрема, задіяно вісім літаків Ту-95, три  – Ту-160 з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода, кораблі та наземні ОТРК “Іскандер”.

Станом на 12.26 російська армія застосувала понад 83 крилаті ракети. Протиповітряна оборона Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ, збила 52 повітряні цілі. 43 з них – крилаті ракети.

“Крім того, ворог задіяв для ударів іранські БПЛА типу “Шахід -136” з території Білорусі та тимчасово окупованого українського Криму. За попередньою інформацією 9 з них – знищено”, – йдеться в провідомленні. 

У ГШ попросили не ігнорувати сигнали повітряних триво та перебувати в укриттях. 

“Інформація постійно уточнюється”, – додали в Генштабі.

Читайте також:
ППО ЗСУ збила вже 43 ворожі ракети – понад половину з випущених росіянами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна