СБУ заявила про ліквідацію в Києві злочинного угруповання, яким із РФ керував Ілля Кива

Під час спецоперації у Києві правоохоронці нейтралізували кримінальне угруповання, що функціонувало як “силовий осередок” забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це в п’ятницю, 7 жовтня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Під час обшуків у зловмисників виявлено вогнепальну зброю та набої до неї. Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві.

Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких – державна зрада і посягання на територіальну цілісність України. До втечі нардепа в РФ ці «патріоти» виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, до складу угруповання входило щонайменше 12 осіб.

“Їх організатор був на прямому зв’язку з Кивою, погоджуючи свої дії, зокрема, й після повномасштабного вторгнення РФ. Для комунікації між собою використовували анонімні месенджери.

За задумом екснардепа, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону.

Проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових «прибутків». Встановлено, що вони налагодили виробництво і збут оптових партій амфетаміну на Київщині”, – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження буде повідомлено про підозру організатору і учасникам злочинної групи та обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сам Кива публічно не коментував справу. Він втік із України перед початком широкомасштабної військової агресії Росії.

Читайте також:
Справу щодо Іллі Киви передали до суду, – ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна