Справу щодо Іллі Киви передали до суду, – ДБР

Державне бюро розслідування заявляє про закінчення розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Киви, обвинувальний акт передали до суду.

Про це повідомляє пресслужба бюро у вівторок, 10 травня.

“Слідчі ДБР зокрема встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни”, – йдеться у повідомленні.

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки.

У ДБР нагадують, що Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

Читайте також:
Нардеп Кива в ефірі росТБ закликав РФ “звільнити Україну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна