В Україні з’явилася пам’ятна монета “Сили тероборони ЗСУ”

У Національному банку України презентували обігову пам’ятну монету “Сили територіальної оборони Збройних сил України”.

Вона ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року, але її реверс — тематичний, присвячений військовослужбовцям Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Про це інформує пресслужба НБУ.

Обігова пам’ятна монета “Сили територіальної оборони Збройних сил України” продовжує серію “Збройні сили України”.

“Створюючи такі обігові пам’ятні монети, із зображенням військової символіки та воїнів Збройних Сил України, ми прагнемо щодня під час готівкових розрахунків нагадувати мільйонам українців про героїчний подвиг наших військових, які на полі бою відстояли право України на свободу”, – зазначив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Аверс монети — ідентичний із обіговою монетою 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

“Готові до спротиву” – це гасло Сил територіальної оборони ЗСУ, викарбуване на монеті, яку ми сьогодні презентуємо. Понад сто тисяч українців стало до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. За досить короткий час тисячі людей перевтілились у воїнів. І впродовж семи місяців нашої боротьби ми довели, що готові до спротиву і що наш спротив зупиняє ворога. Монета має ціну, однак внесок воїнів – безцінний”, – зазначив командувач сил тероборони генерал-майор Ігор Танцюра.

Як і усі інші обігові монети України, нинішня є обов’язковою до приймання без будь-яких обмежень за її номіналом для всіх видів готівкових платежів.

Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. Загалом планується ввести в готівковий обіг майже 10 млн монет.

Читайте також:
“Ми обов’язково створимо бригади ТрО в Донецьку, Луганську і Криму”. Резніков привітав із Днем територіальної оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна