Кабмін ухвалив створення держустанови “Національний військовий меморіальний цвинтар”

Кабінет міністрів ухвалив створення Міністерством у справах ветеранів державної установи “Національний військовий меморіальний цвинтар”.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у вівторок, 4 жовтня, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

Зокрема, надано дозвіл Міністерству у справах ветеранів створити у сфері його управління державну установу “Національний військовий меморіальний цвинтар”.

Крім того, Мінветеранів доручено у двомісячний термін вжити заходів, необхідних для забезпечення діяльності зазначеної державної установи.

Згідно з повідомленням пресслужби Мінветеранів, цього року чисельність працівників нової державної установи становитиме 20 осіб із запланованої загальної чисельності 177 працівників.

Також наголошується, що у проєкті держбюджету на 2023 рік на будівництво та утримання Національного військового меморіального цвинтаря передбачено близько 65 млн грн.

“Створення Національного військового меморіального цвинтаря закладе основу практичної реалізації державної політики гідного вшанування загиблих Захисників та Захисниць України. Фактично це початок основ культури пам’яті незалежної Української Держави про загиблих Воїнів. Ми повинні гідно вшановувати наших Героїв, які віддали життя за Україну, її суверенітет і територіальну цілісність”, – цитує міністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну пресслужба.

Передісторія

Верховна Рада України підтримала ініціативу створення Національного військового меморіального кладовища та проголосувала за відповідний законопроєкт у червні 2022 року.

Створення такого кладовища – це наступний крок для належного вшанування захисників України. У липні 2021 року парламент ухвалив закон про військовий поховальний ритуал.

Національні військові меморіальні кладовища — це світова практика вшанування воїнів, які віддали життя за свою країну. Аналогічні цвинтарі існують в США, Канаді, Франції, Польщі та інших країнах.

Читайте також:
В Україні апробують новий ритуал поховання військових. ЯКІ НОВАЦІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна