Ударом біля Золотого на Луганщині ЗСУ вибили майже 60 рашистів, – ГШ

Ударом по військовій базі РФ у районі окупованого міста Золоте на Луганщині Збройні сили України знищили й поранили майже 60 рашистів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в суботу, 1 жовтня.

“Російські окупаційні війська продовжують зазнавати втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці. Лише в результаті вогневого ураження ворожого об’єкта в районі Золотого Луганської області противник втратив близько 60 осіб загиблими та пораненими, а також чотири одиниці військової техніки”, – зазначили в ГШ, додавши, що російське військове керівництво ретельно намагається приховати втрати особового складу у цій війні.

За повідомленням Генштабу, для підтримки дій наземних угруповань з початку доби 1 жовтня авіація Сил оборони України завдала 21 удар. Підтверджено ураження опорного пункту противника, 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили чотири командних пункти, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян. Також в зону ураження потрапили два склади з боєприпасами.

За добу Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Козача Лопань, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве та Первомайське в Харківській і Донецькій областях.

Противник завдав трьох ракетних та п’ятьо авіаційних ударів, здійснив більше 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Крім того, для завдання ударів по об’єктах інфраструктури ворог задіяв БпЛА.

Від ворожих ударів постраждало понад 11 населених пунктів. Це, зокрема, Бахмут, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодатівка, Миколаїв, Очаків та Одеса.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Фотовиж Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Огірцеве, Охрімівка та Бударки Харківської області;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Блакитні Озера, Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка, Веселе та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Опитне, Зайцеве, Яковлівка, Юр’ївка, Майорськ та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – в районах населених пунктів Новоукраїнка, Парасковіївка, Пречистівка, Павлівка та Нескучне.
  • На Запорізькому напрямку противник активних наступальних дій не вів. Вогневого ураження ворогом завдано в районах 16 населених пунктів, серед них – Оріхів, Гуляйполе, Запоріжжя та Матвіївка.
  • На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад 25 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

Читайте також:
“Від’ємно наступили”: міноборони РФ заявило про “відведення військ” із Лимана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна