ЗСУ звільнили Ямпіль на Донеччині

Збройні сили України звільнили селище міського типу Ямпіль Лиманської міської територіальної громади Донецької області.

Про це вранці в п’ятницю, 30 вересня, повідомив керівник військового напрямку благодійного фонду “Повернись живим” Андрій Римарук та опублікував фото українського військовослужбовця в цьому населеному пункті.

“Ну що, котики”, Ямпіль наш”, – написав він.

Офіційного підтвердження від військового керівництва України поки що не було.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за підсумками 29 вересня повідомляв, що ЗСУ, ймовірно, майже завершили оточення Лимана. А також перерізали критично важливі наземні комунікації, що підтримують війська армії РФ в районі Дробишеве – Лиман.

“Вкрай малоймовірно, що будь-яке перекидання до Лиману додаткових новомобілізованих сил дозволить наявному російському угрупованню набути значних оборонних можливостей і перешкодить закриттю українськими військами Лиманського котла”, – зазначили аналітики ISW.

Селище Ямпіль розташоване на відстані близько 17 кілометрів від міста Лиман.

Читайте також:
Сили оборони звільнили Новоселівку на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна