Норвегія готова закрити кордон для росіян

Норвегія за прикладом Фінляндії може ввести заборону на в’їзд до країни за туристичними візами для громадян Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 30 вересня, заявила міністерка юстиції Емілі Енгер Мель, передає NRK.

“За необхідності ми швидко закриємо кордон, і зміни можуть відбутися в найкоротші терміни”, – сказала Мель, додавши, що порівняно з Фінляндією до Норвегії прибуває мало людей, і тут ситуація інша.

Зараз замість закриття кордону запровадять посилення охорони і готовності в прикордонному муніципалітеті Сьор-Варангер.

За даними норвезької влади, на прикордонному пункті Сторског рівень руху сьогодні нижчий, ніж на початку тижня.

Норвезька влада посилила можливість отримання туристичних віз ще в травні, після подвоєння кількості заяв про надання притулку від російських громадян.

“Сторског – наш єдиний прикордонний пункт із Росією. Ми ведемо тісний діалог із поліцією і митницею щодо подій на кордоні і ретельно перевіряємо всіх, хто прибуває”, – сказала Мель.

З неділі до четверга цього тижня кордон із Росії до Норвегії перетнула 1481 особа. За даними поліції, у переважної більшості з них були туристичні візи, видані іншими країнами Шенгенської зони.

Читайте також:
Фінляндія закриває кордони для російських туристів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна