Фінляндія закриває кордони для російських туристів

Фінляндія з 30 вересня закриває кордони для туристів з Росії. Туристичні візи здебільшого будуть анульовані.

Про це оголосив голова МЗС Пекка Хаавісто у четвер, 29 вересня.

“У цьому випадку подорожній більше не зможе вʼїжджати до ЄС із візою, виданою Фінляндією, через кордон іншої держави”, – зазначив він.

Візи можна буде отримати для роботи, навчання, лікування і відвідин близьких родичів. Дипломатичним працівникам і їхнім родичам та “представникам опозиції” – теж.

Рішення про вʼїзд кожного окремого росіянина будуть розглядати індивідуально.

Відтак, Фінляндія стала ще однією державою-сусідкою Росії, яка заборонила вʼїзд росіянам на її територію без вагомих причин. Про намір закрити росіянам кордони у Фінляндії повідомили ще 22 вересня. Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди припинили приймати від росіян документи на турвізи 13 вересня. 19 вересня набула чинності заборона на в’їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян РФ із шенгенськими візами.

Читайте також:
Фінляндія надасть Україні додаткову оборонну допомогу на €8,3 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна