Представницю проросійського сайту “Страна” викинули зі списку номінантів Thomson Foundation Young Journalist

Журналістку проросійського видання “Страна.ua” Анастасію Товт виключили з шорт-листа премії Thomson Foundation Young Journalist.

Про це 29 вересня повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

“У відповідь на це рішення журі (номінувати на премію дописувачку проросійського видання “Страна.ua” – “Н”)” МКІП звернулося до фундації з вимогою виключити Анастасію з шорт-листа. Сьогодні ми отримали позитивну відповідь і висловлюємо вдячність фундації за оперативне реагування”, – йдеться в дописі МКІП у телеграмі.

Відомство також подякувало журналістам, які об’єктивно висвітлюють події в Україні і “не грають на руку агресору та жодним чином, на відміну від “Страна.ua”, не підтримують військову агресію рф проти України”.

Міністерство нагадало, що видання “Страна.ua” заблоковане в Україні згідно з указом президента №376/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” за проросійську діяльність.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у шорт-листі премії “Молодий журналіст року” від Thomson Foundation опинилась дописувачка видання, заблокованого за проросійську діяльність.
На цю ж премію номінували журналістку “Громадського”. Проте “Громадське” заявило, що відмовляється від участі в конкурсі, якщо Анастасія Товт залишиться серед номінантів.

Читайте також:
В Україні вимагають належного блокування і припинення співпраці держорганів із виданням Страна.ua

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.