В Україні вимагають належного блокування і припинення співпраці держорганів із виданням Страна.ua

На сайті офісу президента з’явилась петиція про блокування всіх “дзеркал” сайту Страна.ua і припинення співпраці держорганів з цим підсанкційним виданням.

Про це в четвер, 29 вересня, інформує “Детектор медіа”.

Автор петиції – волонтер та активіст Роман Сініцин (Балан).

У ній нагадується, щодо видання Страна.ua запроваджені санкції Ради національної безпеки та оборони України, що передбачає блокування інтернет-ресурсу strana.ua.

У лютому 2022 року санкції були розширені на “дзеркала” сайту. Також мають бути заблоковані всі його сторінки в соцмережах.

“На жаль, ваш указ виконується не всіма інтернет-провайдерами і в українців усе ще зберігається доступ до проросійського маніпулятивного ресурсу, зокрема, через дзеркала в доменних зонах best, today, media тощо.

Крім того, редакція проросійської “страни” створила новий ютуб-канал для обходу заборон, де продовжує маніпулювати думкою українських глядачів”, – наголосив Сініцин, звертаючись до президента Володимира Зеленського.

Він додав, що попри санкції працівників видання акредитували на державний престур у деокуповану Балаклію на Харківщині.

“Співпраця державної влади з пропагандистами, особливо в розпал російсько-українською війни, є неприпустимою. Прошу вас як голову РНБО перевірити хід виконання секретарем РНБО рішення РНБО про санкції щодо проросійського псевдовидання “Страна”, введеного в дію вашим указом, та в рамках ваших повноважень вжити всіх необхідних заходів задля припинення співпраці і повного блокування цього пропагандистського ресурсу на території України”, – зазначив автор петиції.

Контекст

28 вересня стало відомо, що до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation потрапили журналістка “Громадського” Олеся Біда та працівниця Страна.ua Анастасія Товт. Дізнавшись про номінантів, “Громадське” повідомило, що відмовиться від участі, якщо Товт не виключать з переліку претендентів.

Зрештою Thomson Foundation вирішила виключити дописувачку Страны.ua з переліку номінантів.

Читайте також:
Facebook ліквідував “найбільшу і найскладнішу мережу”, яка поширювала пропаганду РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна