Південна Корея через Чехію надасть Україні зброї на $2,9 млрд, – ЗМІ

Південна Корея через Чехію відправить Україні озброєння на $2,9 млрд.

Про це у четвер, 29 вересня, пише газета Mladá fronta DNES.

Вартість постачання профінансують США, а саму зброю доставлять одній із чеських оборонних компаній. Потім її подарують Україні.

Мова, за даними видання, йде про зенітно-ракетні комплекси та боєприпаси, зокрема про зенітно-ракетний комплекс “Хірон”, який використовується для відбиття атак низьколітаючих літаків.

Міністерка оборони Яна Чернохова зазначила, що чеська допомога Україні продовжується, але з міркувань безпеки конкретики вона не надаватиме.

Станом на зараз Чехія надіслала Україні військової допомоги на суму близько $157 млн.

Зброю з Південної Кореї до України напряму не можна постачати через політику Сеула. Навесні там зазначили, що можуть допомагати Україні лише нелетальними предметами, як то шоломи і бронежилети.

Нагадаємо, сьогодні з візитом у Південній Кореї перебуває віцепрезидентка США Камала Гарріс. У квітні під час онлайн-виступу Зеленський закликав Південну Корею допомогти Україні з озброєнням. Він сказав, що Україна для протистояння у війні з Росією потребує систем протиповітряної оборони, літаків, танків і іншої бронетехніки, артилерійських систем і боєприпасів. З закликом надати зброю Зеленський звертався до Сеула і в липні.

Читайте також:
США і Південна Корея почали найбільші за останні роки спільні військові навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна