США і Південна Корея почали найбільші за останні роки спільні військові навчання

США та Південна Корея почали найбільші за останні роки спільні військові навчання, що триватимуть до 1 вересня.

Про це інформує Associated Press в понеділок, 22 серпня.

Навчання є заходом підвищення готовності на тлі загрози з боку Північної Кореї, яка цього року демонструє рекордні темпи ракетних випробувань та неодноразово погрожувала Сеулу та Вашингтону.

Минулого тижня КНДР здійснила випробування двох крилатих ракет, а з початку року – вже понад 30 ракет, у тому числі вперше за п’ять років випробувала міжконтинентальні балістичні ракети.

Навчання Ulchi Freedom Shield передбачають маневри за участі тисяч військових, із залученням важкої техніки, флоту та авіації.

Перший блок навчань моделює захист від атак КНДР і оборону агломерації Сеула, другий – контратакувальні операції. Відпрацьовують і такі сценарії, як виявлення вибухівки на АЕС, пожежа на підприємствах напівпровідників, виведення з ладу банківської системи, атаки за допомогою дронів, теракти в аеропортах.

Паралельно Південна Корея проводить чотириденну програму підготовки з цивільного захисту населення.

У попередні роки чимало спільних навчань, що проводились регулярно, були скасовані або звужені за масштабами, щоб створити сприятливу атмосферу для спроб адміністрації експрезидента США Дональда Трампа домовитися з КНДР, потім – через пандемію коронавірусу.

Читайте також:
Польща підписала угоди про купівлю в Кореї 48 винищувачів, 180 танків і понад 600 гаубиць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна