У матчі хокейного єврокубка спалахнула масова бійка із росіянами з турецького клубу, які ображали українців. ВІДЕО

Дюжина російських легіонерів турецького хокейного клубу “Буз Адам” спровокували бійку з політичних мотивів з українськими гравцями “Барселони” під час матчу Континентального кубку в Стамбулі.

Про це в середу, 28 вересня, повідомила пресслужба ФХУ.

Поєдинок завершився для господарів 124 сумарними хвилинами штрафу, із них 91 хвилину отримали росіяни.

На початку третього періоду росіяни почали грубити, погрожувати сім’ям гравців і матюкатися на адресу українських легіонерів – Артема Пономаренка, Станіслава Дідковського та тренера Данила Дідковського, які захищають кольори іспанської команди.

При цьому за “Буз Адам” виступають 12 росіян.

“Перша серйозна сутичка сталася біля борту на початку третього періоду, коли російський хокеїст Олексій Кайгородов ззаду в спину грубо атакував гравця “Барси” й отримав вилучення до кінця матчу. Я вистрибнув на лід до колеги і висловив своє обурення кривднику, мовляв, що ти твориш?! А у відповідь почув потік ненормативної лексики і погрози для життя моєї родини. Особливо балакучими мені запам’яталися “старі” легіонери – Піскунов і Кайгородов”, – розповів Дідковський.

На останній хвилині зустрічі Артем Пономаренко вирішив провчити росіян у масовій бійці “4 на 5”, яку вони спровокували.

Артем розповів: коли один із росіян забив гол у наші ворота, то під’їхав до лави запасних «Барси» і спробував принизити: “Гей, сосунки з України, так вам і треба. Правильно вас там бомблять”.

“Треба було відповісти за себе, тому в кінці я попросився на лід і попрохав партнерів підтримати мене постояти за Україну проти російської орди. Вийшла заворушка “стінка на стінку”, але три рази мені добре вдалося влучити в ціль – губи у гравця турецької команди точно розбиті”, – зазначив Пономаренко.

Читайте також:
Українські ультрас створили фонд “Трибуна героїв” для допомоги сім’ям загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна