Українські ультрас створили фонд “Трибуна героїв” для допомоги сім’ям загиблих

Українські футбольні фанати створили благодійний фонд “Трибуна героїв” для системної фінансової підтримки сімей загиблих на війні побратимів – “ультрасів” з усієї України. Таких уже 98.

Як відомо, з появою єдиного зовнішнього ворога у 2014 році фанати всіх українських клубів облишили давні конфлікти, об’єдналися та підтримують один одного. З початку російської агресії представники фанатських рухів із різних міст України воюють у найгарячіших точках. Після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року ще більше “ультрас” пішли на війну, ще більше – загинули, залишили без своєї турботи і підтримки батьків, дружин та дітей.

“Існують державні програми фінансової підтримки сімей загиблих, але багато фанатів воюють у добровольчих підрозділах і часто не оформлені офіційно. Механіка виплат від держави не завжди зрозуміла. Тому ми збираємо інформацію про загиблих від представників усіх фанатських рухів України, створюємо базу, збираємо контакти сімей, верифікуємо дані та відправляємо фінансову допомогу”, – розповіли у фонді.

За даними організаторів, серед 98 загиблих “ультрас” (станом на 22 серпня) найбільше – представників харківського “Металіста” (16), київського “Динамо” (12), “Дніпра” (11).

Один з ініціаторів фонду, ветеран української фанатської сцени Тихон Амосов (“Металіст” Харків) пояснює: “Потурбуватися про родини наших побратимів, які тепер назавжди стоятимуть на Трибуні Героїв – це наш обовʼязок як фанатів, як українців. Для нас вірність та підтримка один одного – головні принципи. Тому ми без вагань поставили для себе непросту задачу фінансового забезпечення родин загиблих. В ідеалі ми бачимо формат щомісячних виплат протягом найближчих років. Впевнений, що таким чином і тільки разом ми зможемо дати гідну турботу близьким наших героїв”.

Ось, що про цю ініціативу думають футболісти національної збірної України:

Тарас Степаненко, півзахисник донецького “Шахтаря”:
“Переконаний, що футбольна спільнота приєднається до ініціативи фонду “Трибуна героїв” з метою підтримки сімей фанатів, які загинули в боях за незалежність України. Хлопці віддали найцінніше для того, щоб ми могли жити у своїй країні. Фани, які раніше ворогували між собою, об’єднались заради нашої перемоги.”

Георгій Бущан, воротар київського “Динамо”:
“Футбольні люди багато років знають відданість найактивніших фанатів своїм клубам та Україні. Ми добре чули вашу підтримку під час матчів! З початком війни про патріотизм та героїзм футбольних фанатів дізналася вся країна. На стадіонах фанів стало помітно менше, адже головна мета – вигнати ворога з нашої землі. Хочу подякувати всім ультрас, які стали на захист України, і підтримати створення фонду “Трибуна героїв”. Разом ми маємо підтримати сім’ї людей, які віддали життя за Україну”.

“Трибуна героїв” долучає до ініціативи українські та закордонні фанатські рухи, українських футболістів та футбольні клуби, зірок спорту та шоу-бізнесу, спортивних журналістів, бізнес та всіх небайдужих.

До підтримки фонду вже долучилася Українська премʼєр-ліга та багато відомих журналістів, спортсменів, культурних і громадських діячів. Серед них Сергій Жадан, Олег Лужний, Мирон Маркевич, Олександр Зінченко, Роман Зозуля, Руслан Ротань, Сергій Кривцов, Сергій Сидорчук, Микола Матвієнко, Микола Шапаренко, Євген Селезньов, Володимир Єзерський, Андрій П’ятов, Денис Берінчик, Олег “Фагот” Михайлюта, Олександр “Фоззі” Сидоренко, Олександр Денисов, Ігор Циганик, Віктор Вацко, Ігор Ласточкін, Андрій Бедняков, Олександр Ярмак та ін.

Вся підтримка родин загиблих героїв залежить винятково від донатів.

Тож “Трибуна героїв” закликає всіх небайдужих приєднатися до допомоги сімʼям.

Реквізити для підтримки – також на сайті: Трибуна героїв

Читайте також:
У боях за Маріуполь загинув один із лідерів ультрас “Карпат” Богдан Кріль

Третій похід на одну війну Андрія Кобзаря – артилериста на САУ, ультраса й інженера Київводоканалу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна