У мережі показали, як українські Су-24 б’ють по росіянах некерованими авіабомбами в районі Давидового Броду

У відкритому доступі з’явилось відео, яке відзняли за допомогою безпілотника бійці 61-ої окремої піхотної степової бригади – на ньому два бомбардувальники типу Су-24 Повітряних сил ЗСУ б’ють по рашистах в районі Давидового Броду Бериславського району Херсонської області некерованими 250-кілограмовими авіабомбами, і легко та невимушено виходять із зони удару. 

Відео поширив телеграм-канал “Крила – усе про авіацію України” у вівторок, 27 вересня.

Видання “Defense Express” звертає увагу, що російські окупаційні війська були вимушені перенести свої позиції в лісопосадку, і орки не спромоглись застосувати проти наших літаків навіть ПЗРК.

“Наші бомбардувальники використали некеровані авіабомби та зайшли в атаку безпосередньо над позиціями противника”, – наголошують журналісти цього нішевого ЗМІ. 

Зазначається також, що попереднього разу наші Су-24 “засвітились” у відкритих джерелах на початку серпня 2022 року. Тоді для атаки на орків наш бомбардувальник ніс радянські керовані ракети типу Х-25, із дальністю пуску від 10 до 30 км, залежно від модифікації. В застосуванні таких ракет був як мінімум один резон – не входити в зону ураження ППО противника.

“В цьому ж епізоді наші авіатори явно не боялись протиповітряної оборони рашистів. І це прямо вказує – Повітряні сили ЗСУ настільки ефективно використали нову партію ракет AGM-88 HARM, що це дозволило буквально “розчистити небо” для наших бомбардувальників”, – пишуть  “Defense Express”.

Журналісти також акцентували, що наша ударна авіація працює уже некерованими авіабомбами по ворожих військах в районі Давидового Броду, і, ймовірно, “за декілька тижнів ми станемо свідками нової блискучої перемоги ЗСУ, тепер уже – на Херсонському напрямку”.

Читайте також:
Везуть пікапом “Бджоли”: ЗСУ в полі застосовують проти росіян некеровані авіаракети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна