Нова прем’єрка Італії пообіцяла Зеленському підтримку України

Лідерка правої партії “Брати Італії” Джорджа Мелоні після перемоги на виборах пообіцяла підтримувати Україну.

Про це вона написала у твітері у середу, 28 вересня, у відповідь на привітання президента Володимира Зеленського з перемогою на виборах.

“Шановний президенте Зеленський, ви знаєте, що можете розраховувати на нашу вірну підтримку у справі свободи українського народу. Залишайтеся сильними і зберігайте свою віру непохитною!” – написала Мелоні.

Контекст

На парламентських виборах, що пройшли в Італії 25 вересня, перемогу в обох палатах парламенту здобула коаліція правих разом із партіями-“друзями Путіна”.

Партія “Браття Італії” отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів – 26%. Ця партія має у ЄС імідж праворадикалів та “неофашистів”, якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.

Їхні соратники – “Ліга” Маттео Сальвіні та “Forza Italia” Сильвіо Берлусконі, чиї лідери відомі прихильністю до Росії – набрали по 9% і 8% відповідно.

Читайте також:
На виборах в Італії перемогла права коаліція, прем’єром уперше буде жінка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна