На Харківщині із солдатами загинув співзасновник “Українського легіону” підполковник Ігор Безоглюк

У Харківській області внаслідок підриву на міні загинув відомий військовий інструктор, співзасновник “Українського легіону” підполковник ЗСУ Ігор Безоглюк (“Лівша”, “Базель”). Разом з офіцером 130-го батальйону територіальної оборони 112 обртро полягли солдати Андрій Захарчук та Роман Хмель “Майстер”.

Як передає “Новинарня“, про загибель трьох військовослужбовців, що сталася 26 вересня, пишуть друзі й побратими в соцмережах.

“Пішли на щиті протитанкісти Базель, Майстер, Захар. Кращі, відважні герої, що мали добре сталеве серце, пройшли крізь горнило війни, крізь запеклі бої, але після звільнення Харківщини натрапили на ворожу міну”, – ідеться в повідомленні.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Zavalniuk Natalia (@zavalniuknatalia)

130-й окремий батальйон територіальної оборони (Солом’янський район Києва) повідомляв, що його військовослужбовець Ігор Анатолійович Безоглюк указом президента 6 вересня був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

На сторінці Ігоря Безоглюка в фейсбуці міститься багато дописів із некрологами та відгуками людей, що його знали.

Георгій Учайкін: “Ігор був одним з найперших інструкторів, який долучився у 2014 році до розбудови “Українського легіону”. Згадайте теплим словом, бо він на це заслужив. Гарний був хлопчина і сміливий воїн. R.I.P.”

Євген Вольф: “Прекрасний керівник і викладач. Видатна людина і видатний воїн. Вдячний за все”.

Ігор Безоглюк

Олександр Кулабухов: “Загинув Ігор Лівша, побратим Святослава Стеценка, військовий інструктор, співзасновник “Українського легіону”, кавалер ордена Богдана Хмельницького третього ступеня, справжній чоловік і патріот”.

Михайло Шаманов: “Прощавай, командире Ігоре Лівша. Дякую за науку і досвід. Дякую за все. Спочивай з миром. Одним нашим янголом охоронцем на небі стало більше…”

Маргарита Гришаєнко: “Два роки тому Ігор Лівша, керівник гуртка стендового моделювання, запросив мене на полігон. І це, без перебільшень і пафосу, перевернуло моє життя. Стрільби вилікували мене. Ми майже не спілкувалися поза стрільбищем і рідко бачилися… Але саме завдяки йому я стала такою, як є зараз. Стільки приємних спогадів тепер ховають невимовний біль… Дякую за дружбу. Безмірна повага”.

Ігор Безоглюк

Ігор Зибачинський: “Ще одна смерть достойної, хороброї та небайдужої людини. Людини, сповненої добра та світла. Власним коштом проводив вишкіл та навчав стрільби перших добровольців “Київського легіону”. Памятаю, як по-батьківськи підтримував та плескав по плечу після вдалого заходу на позицію. Як із гумором радив обирати тактичні окуляри з діоптріями, виходячи зі свого досвіду. Спочивай з миром, друже, і дякуємо тобі за все, що ти зробив. Родині та близьким моє найщиріше співчуття”.

Нагадаємо, на початку травня на війні загинув засновник “Українського легіону” Святослав Стеценко.

Читайте також:
Під Донецьком у бою загинув комроти 30 омбр Анатолій Семененко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна