Під Донецьком у бою загинув комроти 30 омбр Анатолій Семененко

доповнено

У боях за волю України на Донеччині загинув командир роти 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Костянтина Острозького Анатолій Семененко (Сємєненко).

Про це 24 вересня повідомив Герой України Сергій Собко, начальник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ, який сам у “тридцятці” пройшов шлях від командира взводу до заступника комбрига.

“19 вересня під Донецьком загинув у бою побратим, командир механізованої роти 1-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади капітан Анатолій Сємєнєнко”, – розповів Собко в фейсбуці.

“Анатолію, Ви пройшли шлях від солдата до офіцера. Зробили це гідно, взірцево. Завжди вимагали від себе досконалості, були прикладом для мене та для багатьох в самодисципліні. Ви були прекрасним командиром та воїном.
Буду з теплом згадувати наші довгі пробіжки та кросфіт, спільну службу. Слава Вам! Пам’ятатимемо завжди”, – написав полковник Собко.

Анатолій Сємєнєнко – із міста Рені Одеської області. Вступив у Харківське державне вище училище фізичної культури №1 на відділення футболу. Закінчив Комратський державний університет у Республіці Молдова (за спеціальністю “право”). Також закінчив тримісячні курси в Академії сухопутних військ у Львові.

Фото: Армія інформ

Брав участь в українських миротворчих місіях у кількох гарячих точках – в Косові й Африці, потім брав участь в АТО та ООС.

Як пише “Думська“, воїн нагороджений орденами Богдана Хмельницького і “За мужність”, відзнакою Ради національної безпеки та оборони ІІІ ступеня тощо.

Захоплювався футболом, грав у складі збірної бригади у ветеранських матчах.

У загиблого залишилися дружина та двоє синів.

Фото Наталі Рожнятівської:

Анатолій Сємєнєнко_30_6 Анатолій Сємєнєнко_30_4 Анатолій Сємєнєнко_30_3 Анатолій Сємєнєнко_30_2 Анатолій Сємєнєнко_30_1 Анатолій Сємєнєнко_30_2022 Анатолій Сємєнєнко_30 Анатолій Сємєнєнко_30_5
<
>

Пресофіцер “тридцятки” Наталя Рожнятівська написала про полеглого:

“Ти завжди жартував про те, щоб я вибрала найкращу фотографію для некрологу, якщо ти загинеш, і ми разом з цього сміялись, бо щиро вірили, що це ніколи не трапиться. Проте 19 вересня в одному важкому бою на Донеччині Анатолій загинув. Невимовно важко втрачати бойових побратимів, особливо з якими мала честь бути особисто знайомою.

Щирий та виважений, ризикований та відповідальний, тебе любили і поважали. Прекрасне почуття гумору. Завжди був зі своїми людьми, зі своєю ротою “там, де найважче” і готовий йти до останнього. Мав беззаперечний авторитет у своїх бійців, був прикладом, офіцером, за яким йшли люди.

Служба в армії стала головною справою його життя: строкова служба, миротворчі місії, понад вісім років російсько-української війни. Отримав чимало нагород, але завжди вважав, що ці нагороди заслуга всього особового складу підрозділу, адже будь-який успіх на війні можливий лише за умови злагодженості всього військового колективу. Тож і для колективу ротний завжди був найбільш досвідчений і авторитетний командир.
Любив життя і доля відповідала взаємністю.

Якщо на небі є військо, знайте – воно поповнилось одним із кращих офіцерів!

Щирі співчуття сім’ї, рідним та всі хто знає Анатолія. Для всіх нас це непоправна втрата. Ми платимо надто високу ціну за свободу та незалежність. Війна забирає найкращих!”

Читайте також:
Від обстрілу загинув доброволець Василь Пелиш, якому у 2014-му окупанти відрубали руку з тризубом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна